Politika zasebnosti

Ob vsakem obisku spletne strani posredujete tudi določene informacije, ki omogočajo posredno ali neposredno določitev posameznika (osebne podatke), zato vam želimo pojasniti, kako bomo te podatke obdelovali.

Zagotavljamo vam, da bomo pri obravnavi vaših podatkov ravnali v skladu z najnovejšimi standardi in zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov, zlasti Splošno uredbo o varovanju podatkov (GDPR; Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1; Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo).
Upravljavec
Upravljavec zbirke osebnih podatkov je:
Domen Hrabar s.p.

Kontaktni podatki:
Domen Hrabar s.p.
Pretnerjeva ulica 1
6230 Postojna
031-251-836
info@webia.si
Katere osebne podatke obdelujemo in v kakšne namene
Kontaktni obrazec
Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje in izvršimo naročilo storitev. Zabeležimo naslednje vnesene podatke: ime, priimek, elektronsko pošto, telefonsko številko in druge podatke, ki so potrebni za naročilo izdelave vaše spletne strani ter njenega vzdrževanja. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Zbrani podatki se hranijo za nedoločen čas ali do preklica. Pravna podlaga za namen obdelave zbranih podatkov je vaša veljavna privolitev.
E-novice
Podatke, ki nam jih zaupate ob prijavi na e-novice potrebujemo, da vam lahko pošiljamo elektronske novice, posebne ponudbe, nasvete, obvestila o naših izdelkih in storitvah ter ugodnostih. Zabeležimo naslednje vnesene podatke: ime, priimek, e-mail, telefonsko številko. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Zbrani podatki se hranijo za nedoločen čas ali do preklica. Pravna podlaga za namen pošiljanje elektronskih novic je vaša veljavna privolitev. Soglasje k prejemanju naših e-novic lahko kadarkoli sami prekličete, odjava je možna na dnu vsakega e-poštnega sporočila.
Pri obisku spletne strani ob privolitvi namestitve analitičnih piškotkov Google Analytics
Ko obiščete spletno stran in na vstopni strani podate privolitev za namestitev analitičnih piškotkov ponudnika Google Analytics, se na vašo napravo namestijo tako trajni in začasni (sejni piškotki) Google Analytics. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa na strani. Več o Google Analytics si preberite v razdelku Piškotki. Pravna podlaga za namen namestitve piškotka za potrebe spremljanja analitike je vaša veljavna privolitev.
Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo:
Za namen spremljanja obiskanosti spletnega mesta uporabljamo storitev Google Analytics podjetja Google LLC in za namen upravljanja z elektronskimi novicami uporabljamo platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil MailerLite podjetja MailerLite. Obdelavo s strani navedenih obdelovalcev ureja pogodba o pogodbeni obdelavi (Data Processing Agreement oz. Pogodba o obdelavi osebnih podatkov).
Katere pravice imate posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki?
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahtevo posameznik naslovi na kontaktni naslov upravljalca, ki se nato obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov.
Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi:
Privolitev za prejemanje elektronskih novic lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev lahko prekličete s klikom na odjavo na dnu kateregakoli e-poštnega sporočila, ki ste ga prejeli kot elektronsko novico.

Privolitev za namestitev analitičnih piškotkov ponudnika Google Analytics lahko prekličete tako, da kliknete na spodnji gumb 'Prekliči privolitev'.
Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu:
Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 01 230 9730).
Uporaba piškotov na spletni strani
Na spletni strani uporabljamo funkcionalne piškotke, ki so potrebni za pravilno tehnično delovanje spletnega mesta oz. tiste, ki so potrebni, da uporabnik sprejme storitev, ki jo je zahteval. Gre za piškotke, ki se namestijo na napravo uporabnika brez privolitve, saj sodijo pod izjemo, kot opredeljeno v 157. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Prav tako uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov in odziv na občasne medijske akcije, ki jih izvajamo. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljšanja našega spletnega mesta, namestitev storitve Google Analytics pa je omejena zgolj na osnovne funkcionalnosti. Gre za piškotke, ki se na vašo napravo namestijo le, ko podate veljavno privolitev, kot opredeljeno v členu 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov.
Izklop oz. zavrnitev ne-nujnih piškotkov
Vsak obiskovalec ima možnost naknadne zavrnitve oz. preklica privolitve v namestitev ne-nujnih piškotov, kot so na primer analitični piškotki in tudi nestrinjanje z namestitvijo ob prvem obisku spletne strani.

S klikom na gumb “Prekliči privolitev” orodje za spletno analiziranje ne bo več beležilo vaših obiskov tega spletišča oz. piškotek sploh ne bo nameščen.

Če izbrišete vse piškotke ali piškotek za onemogočenje, zamenjate računalnik ali brskalnik, boste ob obisku spletnega mesta ponovno morali izbrati možnost namestitve oz. zavrnitve analitičnih piškotkov.
Izjava je bila nazadnje posodobljena 1. 6. 2021
Najboljša izbira za majhna podjetja, ki želijo unikatno spletno stran, izdelano hitro in po ugodni ceni.
© 2021 Webia. Vse pravice pridržane.
crossmenu